jak obliczyc wyraz wolny? regresja

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
astuhu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 359
Rejestracja: 24 lut 2009, o 21:36
Płeć: Kobieta
Podziękował: 87 razy
Pomógł: 35 razy

jak obliczyc wyraz wolny? regresja

Post autor: astuhu »

Witam,
Jak obliczyc wyraz wolny z danych:
\(\displaystyle{ \overline{x}}\) = 40,12
\(\displaystyle{ \sum y_{i}= 340}\)
kowariancja = 3.5
\(\displaystyle{ S _{x} =3.57}\)
suma kwadratow wyjasnionych modelem regresji = 96.66
suma kwadratow niewyjscnionych modelem regresji = 43.34

Znam dwa wzory jednakze do kazdego mi czegos brakuje albo \(\displaystyle{ x _{i}}\) albo \(\displaystyle{ \overline{y}}\)

Czy mógłby mi ktoś pomóc? Jak znaleźć brakujące dane? Bardzo proszę:)
ODPOWIEDZ