wniosek na temat wartosci oczekiwanej

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
astuhu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 359
Rejestracja: 24 lut 2009, o 21:36
Płeć: Kobieta
Podziękował: 87 razy
Pomógł: 35 razy

wniosek na temat wartosci oczekiwanej

Post autor: astuhu »

Wyznaczyć momenty zwykłe rzędu 1 zmiennej losowej X orax (X|Y=0)
Jaki wniosek wynika z porównania obliczonych wartości??
E(X)= 4,9
E(X|Y=0)=2,5


Czy moglby mi ktoś pomóc to zinterpretować?? Jaki może być wniosek?
ODPOWIEDZ