zadanko z treścią

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Awatar użytkownika
paula1566
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 sie 2006, o 16:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 3 razy

zadanko z treścią

Post autor: paula1566 »

Prawdopodobieństwo, że student zaliczy test ze statystyki wynosi 2/3. Jakie jest prawdopodobieńswto, że spośród czterech piszących test studentów trzech napisze go na ocenę niedostateczną?
gregoire
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 sie 2006, o 08:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pomógł: 3 razy

zadanko z treścią

Post autor: gregoire »

\(\displaystyle{ P(X=3)={4 \choose 3}\cdot (\frac{1}{3})^3\cdot \frac{2}{3}}\)
ODPOWIEDZ