warunkowa wartość oczekiwana

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
horrorschau
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 1 paź 2008, o 20:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lbn
Podziękował: 4 razy

warunkowa wartość oczekiwana

Post autor: horrorschau »

Witam:
Mam problem z takim zadankiem:
Funkcja gęstości dana jest wzorem:
\(\displaystyle{ f(x,y)= \begin{cases} x+y, x,y \in (0,1)x(0,1) \\ 0,poza\end{cases}}\)
obliczyć
\(\displaystyle{ E \left( X+Y \backslash Y \ge 0,5\right)}\)
ODPOWIEDZ