Ciągi liczb, mediana
Ciągi liczb, mediana
oblicz medianę ciągu liczb.25,7,9,15,12,18,20,23
Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, o 06:52 przez xanowron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Ciągi liczb, mediana
1. Porządkujesz ciąg danych (obojętnie czy niemalejąco czy nierosnąco)
2. Google: "mediana" lub notatki z zajęć (zakładam że zadanie dostałaś na podstawie jakichś wykładów)
2. Google: "mediana" lub notatki z zajęć (zakładam że zadanie dostałaś na podstawie jakichś wykładów)
Ciągi liczb, mediana
nie nic nie dostałam nawet tego nie przerabialiśmy te zadanie dostałam do domu aby rozwiązać.
-- 29 mar 2010, o 21:25 --
Ja PO 15 LATACH POSZłAM DO SZKOłY WIęC NIEWIEM JAK TO MAM ZROBIć naprawde potrzebuję pomocy-- 4 kwi 2010, o 23:19 --oceny/25,7,9,15,12,18,20,23
uporządkowane7,9,12,15,18,20,23,25
mediana to 15
czyli 15+18 przez 2=33 przez 2 =16,5
proszę czy to dobrze rozwiązałam
-- 29 mar 2010, o 21:25 --
Ja PO 15 LATACH POSZłAM DO SZKOłY WIęC NIEWIEM JAK TO MAM ZROBIć naprawde potrzebuję pomocy-- 4 kwi 2010, o 23:19 --oceny/25,7,9,15,12,18,20,23
uporządkowane7,9,12,15,18,20,23,25
mediana to 15
czyli 15+18 przez 2=33 przez 2 =16,5
proszę czy to dobrze rozwiązałam