Dystrybuanta zmiennej losowej

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
sylka866
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 mar 2010, o 16:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tu
Podziękował: 1 raz

Dystrybuanta zmiennej losowej

Post autor: sylka866 »

Dystrybuanta zmiennej losowej Y dana jest wzorem :



\(\displaystyle{ F(Y)= \begin{cases} 0 \text{ dla } y \le 2\\ 0,4 \text{ dla } 2<y \le 4\\ 1 \text{ dla } y>4 \end{cases}}\)

wtedy

a) \(\displaystyle{ P(2 \le Y<4)=}\)
b) \(\displaystyle{ E(Y)=}\)

c) \(\displaystyle{ D(Y)=}\)
Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, o 17:59 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ