pewien sprinter brał udział w 4 biegach, osiągając następujące czasy: 10,4s, 10,3s, 10,6s, 9,9s. Oblicz odchylenie standardowe jego wyników.
średnia wyszła mi 10,3 a odchylenie 7,90 a w odpowiedziach jest 0,75.
Odchylenie standardowe
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Odchylenie standardowe
Wg mnie poprawny wynik, to 0,25 (proponuję sprawdzić):
\(\displaystyle{ \sigma= \sqrt{ \frac{(10,4-10,3)^{2}+(10,3-10,3)^{2}+(10,6-10,3)^{2}+(9,9-10,3)^{2}}{4} } =...}\)
\(\displaystyle{ \sigma= \sqrt{ \frac{(10,4-10,3)^{2}+(10,3-10,3)^{2}+(10,6-10,3)^{2}+(9,9-10,3)^{2}}{4} } =...}\)