Prawdopodobieństwo statystyka

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
jelenadam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2010, o 15:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

Prawdopodobieństwo statystyka

Post autor: jelenadam »

Siema moze wie ktos jak rozwiazac to zadanie:

Prawdobieństwo ze linia produkcyjna ulegnie zniszczeniu wynosi p=0.01.
Jakie jest prawdopodieństwo ze przynajmniej 2 spośród 3 ulegną zniszczeniu?
Gotta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 729
Rejestracja: 19 mar 2009, o 11:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 220 razy

Prawdopodobieństwo statystyka

Post autor: Gotta »

\(\displaystyle{ {3\choose 2}\cdot \left(0,01 \right) ^2 \cdot 0,99+\left(0,01 \right) ^3}\)
ODPOWIEDZ