Wszystko o wzorze

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
NuLLsKiLL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 16 sie 2007, o 10:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nicość
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 1 raz

Wszystko o wzorze

Post autor: NuLLsKiLL »

Witam
nietypowa sprawa, mam wzór, potrzebuje jakichkolwiek informacji o nim (chociażby nazwisko osoby, która pierwsza go użyła)
\(\displaystyle{ U=\sqrt {\frac { {s_1}^2(n_1-1)+ {s_2}^2(n_2-1)} {n_1+n_2-2}(\frac {1}{n_1}+\frac{1}{n_2})}}\)
Bieniol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 480
Rejestracja: 26 gru 2009, o 15:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 138 razy

Wszystko o wzorze

Post autor: Bieniol »

Na pewno wykorzystuje się go w czasie testowania istotności średnich.. Tyle wiem
ODPOWIEDZ