uzasadnij że odchylenie standardowe wszystkich wyrazów każdego skończonego ciągu liczbowego o jednakowych wyrazach a jest równe zero.
tak i wyszło mi równanie takie : \(\displaystyle{ 0= \sqrt{ \frac{n(a-a) ^{2} }{n} }}\) i co dalej?
odchylenie standardowe
-
- Użytkownik
- Posty: 3101
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zarów
- Pomógł: 635 razy
odchylenie standardowe
I koniec. Tylko 0 po drugiej stronie, czyli
\(\displaystyle{ \sigma= \sqrt{ \frac{n(a-a) ^{2} }{n} }= \sqrt{0}=0.}\)
\(\displaystyle{ \sigma= \sqrt{ \frac{n(a-a) ^{2} }{n} }= \sqrt{0}=0.}\)