mam problem z zadaniem : zbadano 200 inwestorów pod względem :
- liczby spółek w portfelu(x) , uzyskując średnią z x=2 oraz s(x) =1
-
czasu gry na giełdzie (y) , uzyskując śrdnią z y= 10 oraz średnią arytmetyczną dla kwadratów y =109
oblicz pod względem której cechy inwestorzy są bardziej zróżnicowani.
otóz nie mam pojęcia co oznacza ta średnia arytmetyczna dla kwadratów y.....
z góry dziekuje za pomoc
obliczenia zróżnicoanicowania
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 13 lis 2009, o 11:46
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: mysłowice