Czy to rozkład normalny ?

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
wielki_freeman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 sie 2009, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

Czy to rozkład normalny ?

Post autor: wielki_freeman »

Witam
Od kilku dni chodzi mi po głowie takie zadanie:
Dane: \(\displaystyle{ \bar{x} = 700}\) i \(\displaystyle{ \sigma = 150}\) (kwiecień) i \(\displaystyle{ \bar{x} = 700}\) i \(\displaystyle{ \sigma = 200}\) (maj) Czy na podstawie tych danych można wywnioskować ze ten rozkład jest rozkładem normalnym ?

Pozdrawiam
suwak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 6 lis 2004, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 9 razy

Czy to rozkład normalny ?

Post autor: suwak »

Za mała próba, żeby przeprowadzić test.
ODPOWIEDZ