Oblicz warunkową wartość oczekiwaną

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
tinwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 23 kwie 2009, o 10:05
Płeć: Kobieta

Oblicz warunkową wartość oczekiwaną

Post autor: tinwa »

Witam. Mam do policzenia na egzamin w piątek warunkową wartość oczekiwaną przy założeniach:
G jest sigma - ciałem
\(\displaystyle{ \Omega = [0,1]}\)
\(\displaystyle{ \sigma = B[0,1]}\)
\(\displaystyle{ P=l|_{[0,1]^{2}}}\)
\(\displaystyle{ \xi(\omega)=2\omega +1}\)
\(\displaystyle{ \eta(\omega)=w^{2}+2}\)
\(\displaystyle{ G=\sigma([0,1/4])}\)
Pytanie ile wynoszą:
\(\displaystyle{ E(\xi/G)}\) ?
\(\displaystyle{ E(\eta/\xi)}\)

Pomóżcie prosze bo nie wiem od czego zacząc
Znam wzory na warunkową wartośc oczekiwaną ale nie wiem co podstawid do czego
Do obliczenia potrzebuję P([0,1/4]), jak to obliczyc?
ODPOWIEDZ