symetryzacja danych

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
lichy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 7 cze 2009, o 19:53
Płeć: Mężczyzna

symetryzacja danych

Post autor: lichy »

Jak zsymetryzowac dane
X=[0.1, 0.4, 0.4, 0.9, 1.3, 1.6, 1.8, 2, 2, 2.2, 2.2, 2.8, 3.1, 3.6,
5.2, 6.1, 6.6, 7.2, 11.1, 12.3, 18.4, 24.2, 26, 28, 62.5, 90.6]

dane są symetryczne jeśli spełniają \(\displaystyle{ X _{1}+X_{n}=X_{2}+X_{n-1}=....}\)

np:X=[1,2,3,4,5,6,7,8,9] jest symetryczny bo 1+9=2+8=3+7

isnieje jakiś algorytm lub funkcja, która przerobi te dane na dane symetryczne?
ODPOWIEDZ