średnia waga według norm

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
piotol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 maja 2009, o 15:07
Płeć: Mężczyzna

średnia waga według norm

Post autor: piotol »

Według norm średnia waga pewnego produktu nie moze byc nizsza od
30. Dla 7 sztuk otrzymano nastepujce wagi: 28; 29; 29; 32; 30; 30; 30. Czy na poziomie
istotnosci = 0; 05 sa podstawy do stwierdzenia, ze srednia waga produktu jest zbyt
niska? Zakładamy, normalność rozkładu wagi.
H : m = 30
K : m le] 30
A = (- [infty] ; -2,447)
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

średnia waga według norm

Post autor: kuch2r »

proszę o poprawe zawartości posta, przypominam że wszystkie znaczniki typu infty, leq zamieszczamy w

Kod: Zaznacz cały

[tex]infty[/tex]
ODPOWIEDZ