Zadanie 1.
A) W pewnym przedsiebiorstwie produkcyjnym znajduje sie 6 pomieszczen
magazynowych, których powierzchnia składowa w m2 jest nastepujaca: 65; 84;
91; 53; 44; 79. Jaka jest przecietna powierzchnia magazynowa w tym
przedsiebiorstwie.
B) Oblicz srednia arytmetyczna wzrostu dziewczat klas czwartych pewnej szkoły
podstawowej majac dane:
Wzrost
(w cm)
|wzrost dziewczat ( w cm)| 145 |146 | 147 |148| 149 | 150 |151|
|Liczna dziewczat |10 | 12 |11 | 9 | 7 | 2 | 3 |
C) Rozkład spółek akcyjnych według wysokosci dywidendy wypłaconej
akcjonariuszom przedstawia sie nastepujaco:
|Dywidenda (w zł) | 1-2 | 2-3 | 3-4 | 4-5 | 5-6 | 6-7 |7-8 |
|Liczba spółek | 7 | 12 |19 | 32 | 10 | 13 | 7 |
Obliczyc srednia wysokosc dywidendy wypłacanej przez badane spółki.
P.S. to maja byc tabelki , ale nie wychodzily mi w normalnym trypie:((( sorrki
Prosze o pomoc!!
Statystyczna analiza struktury zbiorowości
-
- Użytkownik
- Posty: 42
- Rejestracja: 1 gru 2008, o 11:09
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 729
- Rejestracja: 19 mar 2009, o 11:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 220 razy
Statystyczna analiza struktury zbiorowości
Zadanie A
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{65+84+91+53+44+79}{6}=\frac{208}{3}}\)
Zadanie B
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{145\cdot 10+146\cdot 12+147\cdot 11+148\cdot 9+149\cdot 7+150\cdot 2+151\cdot 3}{10+12+11+9+7+2+3}}\)
Zadanie C
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{7\cdot 1,5+12\cdot 2,5+19\cdot 3,5+32\cdot 4,5+10\cdot 5,5+13\cdot 6,5+7\cdot 7,5}{7+12+19+32+10+13+7}}\)
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{65+84+91+53+44+79}{6}=\frac{208}{3}}\)
Zadanie B
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{145\cdot 10+146\cdot 12+147\cdot 11+148\cdot 9+149\cdot 7+150\cdot 2+151\cdot 3}{10+12+11+9+7+2+3}}\)
Zadanie C
\(\displaystyle{ \bar{x}=\frac{7\cdot 1,5+12\cdot 2,5+19\cdot 3,5+32\cdot 4,5+10\cdot 5,5+13\cdot 6,5+7\cdot 7,5}{7+12+19+32+10+13+7}}\)