hej mam takie zadanko
2. Oszacowano różnicę między średnim wynagrodzeniem brutto pracowników dwu branż.
Uzyskano następujący przedział ufności (-0,35:0,25).Proszę podać jego interpretację.
Czy można uzanć, że średnie uposażenie pracowników w obu branżach jest takie samo.?
interpretacja przedziału ufności
interpretacja przedziału ufności
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009, o 10:18 przez tadziost, łącznie zmieniany 1 raz.
- Janek Kos
- Użytkownik
- Posty: 417
- Rejestracja: 20 lis 2005, o 22:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 98 razy
interpretacja przedziału ufności
To jest przedział dla różnicy.jak wiemy czy jest przedział taki sam dla obu firm
interpretacja przedziału ufności
Przedział ufności (na poziomie ufności 1 – α = 0,95) dla różnicy średnich wynosi (-1; 3). Czy na
tej podstawie można stwierdzić, że średnia μ1 jest istotnie różna od średniej μ2? Odpowiedź
uzasadnić.
Przedział ufności (na poziomie ufności 1 – α = 0,95) dla różnicy frakcji wynosi (-0.1; -0.3). Czy
na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobieństwo sukcesu p1 jest istotnie różne
od prawdopodobieństwa sukcesu p2? Odpowiedź uzasadnić
Przedział ufności (na poziomie ufności 1 – α = 0,95) dla ilorazu wariancji wynosi (0.1; 0.3). Czy
na tej podstawie można stwierdzić, że wariancja σ1 2 jest istotnie większa od wariancji σ22? Odpowiedź uzasadnić
Bardzo proszę o podpowiedź!!!
tej podstawie można stwierdzić, że średnia μ1 jest istotnie różna od średniej μ2? Odpowiedź
uzasadnić.
Przedział ufności (na poziomie ufności 1 – α = 0,95) dla różnicy frakcji wynosi (-0.1; -0.3). Czy
na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobieństwo sukcesu p1 jest istotnie różne
od prawdopodobieństwa sukcesu p2? Odpowiedź uzasadnić
Przedział ufności (na poziomie ufności 1 – α = 0,95) dla ilorazu wariancji wynosi (0.1; 0.3). Czy
na tej podstawie można stwierdzić, że wariancja σ1 2 jest istotnie większa od wariancji σ22? Odpowiedź uzasadnić
Bardzo proszę o podpowiedź!!!