Dobrać parametry, aby funkcja była dystrybuantą itd.

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
radek20_82
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 1 lut 2006, o 23:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnica

Dobrać parametry, aby funkcja była dystrybuantą itd.

Post autor: radek20_82 »

Oki moze wreszcie ktos wyslucha mnie i pomoże:
Dobrac parametry a,b,c,d tak, aby funkcja;
\(\displaystyle{ {F(x)}\left{\begin{array}{l}a\; dla \: x q0 \\bx^2\; dla \: 0q1\\ \frac{x^2}{2}+x+c\;dla\;12\end{array}}\)

była dystybuantą pewnej zmiennej ciągłej o ciagłej dystrybuancie.
Oblicz: \(\displaystyle{ P(1}\)
Ostatnio zmieniony 7 lut 2006, o 17:57 przez radek20_82, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tristan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2353
Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 557 razy

Dobrać parametry, aby funkcja była dystrybuantą itd.

Post autor: Tristan »

Posty były kasowane nie tylko ze względu na nieużywanie Texa, ale również za nieregulaminowe tematy. Ten również taki był, ale poprawiłem. Pozatym, zaglądaj do słownika. Pozdrawiam
radek20_82
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 1 lut 2006, o 23:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnica

Dobrać parametry, aby funkcja była dystrybuantą itd.

Post autor: radek20_82 »

Prosze o pomoc w obliczeniu całki ???
ODPOWIEDZ