Prawdopodobieństwo przedziałów

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
felba
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 15 lut 2009, o 15:45
Płeć: Mężczyzna

Prawdopodobieństwo przedziałów

Post autor: felba »

W rozkładzie \(\displaystyle{ Q = N(3, 2 ^{2} )}\), znaleźć
- prawdopodobieństwo przedziałów \(\displaystyle{ ( - \infty , 2 ), (-1, 3)}\);
- takie wartości a i b dla których \(\displaystyle{ Q ( - \infty , a ) = 0,35, Q ( b, \infty ) = 0,70}\)
ODPOWIEDZ