Odchylenie standardowe wysokości budynku

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
damianpaziewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 lut 2009, o 17:08
Płeć: Mężczyzna

Odchylenie standardowe wysokości budynku

Post autor: damianpaziewski »

witam takie zadanko
w celu wyznaczenia wysokości H budynku zmierzono kąt i bok a wyniki są następujące:
\(\displaystyle{ \alpha =45^o, \ (\sigma_{\alpha}=5), \ d=150m, \ (\sigma_d=0,1m)}\) wyznacz odchylenie standardowe wysokości H (rysunek - odcinek d to podstawa trójkąta, polewej stronie odcinka kąt ostry \(\displaystyle{ \alpha}\), a po prawej stronie odcinka kreska pionowa,czyli wysokość H)
Ostatnio zmieniony 5 lut 2009, o 19:07 przez abrasax, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Brak LaTeX-a
ODPOWIEDZ