.......
- sir_matin
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 11 mar 2006, o 12:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Legnica
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 74 razy
.......
Najłatwiej narysować sobie drzewko stochastyczne.
Można też z prawdopodobieństwa warunkowego, w obu przypadkach dostaniemy coś takiego:
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{2}* \frac{3}{8}+ \frac{1}{2}* \frac{2}{8}= \frac{5}{16}}\)
Można też z prawdopodobieństwa warunkowego, w obu przypadkach dostaniemy coś takiego:
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{2}* \frac{3}{8}+ \frac{1}{2}* \frac{2}{8}= \frac{5}{16}}\)