Obliczyć E i R

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
m_ark_o
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 12 gru 2007, o 21:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 2 razy

Obliczyć E i R

Post autor: m_ark_o »

Niech \(\displaystyle{ x_{k+1}=x_{k}+\left[\begin{array}{ccc}1&1\\0&1\end{array}\right]u_{k}}\). Wiedząc, że \(\displaystyle{ E[u_{k}]=\overline{u}, R_{u}(k_{1},k_{2})=\left[\begin{array}{ccc}0&1\\1&0\end{array}\right]}\) i \(\displaystyle{ x_{0}=\left[\begin{array}{ccc}0\\0\end{array}\right]}\) obliczyć \(\displaystyle{ E(x_{k})}\) oraz \(\displaystyle{ R_{x}(k_{1},k_{2})}\).

W miarę możliwości proszę o stopniowe rozwiązanie bo nie bardzo wiem jak to ugryźć.

[ Dodano: 26 Grudnia 2008, 10:39 ]
Ludzie pomóżcie
ODPOWIEDZ