kod dostępu
kod dostępu
1. Pan Abacki wybrał sobie czterocyfrowy kod dostępu do telefonu komórkowego. Wtedy, przy losowym naciskaniu klawiszy telefonu, prawdopodobieństwo wybrania właściwego kodu wynosi?
-
- Użytkownik
- Posty: 283
- Rejestracja: 26 sty 2007, o 22:11
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 93 razy
kod dostępu
\(\displaystyle{ A = 1}\) // tylko 1 kombinacja zadziała
\(\displaystyle{ \Omega = 10^{4}}\) // jeśli możliwe są tylko cyfry
\(\displaystyle{ P(A) = \frac{1}{10^{4}}}\)
\(\displaystyle{ \Omega = 10^{4}}\) // jeśli możliwe są tylko cyfry
\(\displaystyle{ P(A) = \frac{1}{10^{4}}}\)