prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń losowych

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
marty
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 4 wrz 2007, o 21:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 25 razy
Pomógł: 33 razy

prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń losowych

Post autor: marty »

O zdaniach losowych A, b wiadomo, że P(A)=0,5, P(B)=0,3 i \(\displaystyle{ P(A \cup B)=0,7}\).
Prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń A i B spełnia warunek
\(\displaystyle{ A: P(A \cap B)=0,2}\)
\(\displaystyle{ B: P(A \cap B)>0,3}\)
\(\displaystyle{ C: P(A \cap B)}\)
*Kasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2826
Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin/warszawa
Podziękował: 62 razy
Pomógł: 482 razy

prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń losowych

Post autor: *Kasia »

\(\displaystyle{ P(A\cup B)=P(A)+P(B)-P(A\cap B)}\)
ODPOWIEDZ