wartości rozkładu normalnego

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
flubbi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 lis 2008, o 12:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z nikąd
Podziękował: 3 razy

wartości rozkładu normalnego

Post autor: flubbi »

1) Niech X~N(1;2).
Obliczyć: P(X=1); P(-1=x0) = 0,00735.

Niestety nijak się to ma do moich zdolności matematycznych Z góry dziękuję za każdą pomoc




Regulaminowo nazywaj tematy. W zapisie staraj się używać LaTeX-a.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, o 13:11 przez flubbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

wartości rozkładu normalnego

Post autor: kuch2r »

Zadanie 1
Niech:
\(\displaystyle{ \xi\sim N(1,2)}\)
Wówczas:
\(\displaystyle{ P(\xi=1)=0}\)
Dalej:
\(\displaystyle{ P(-1}\)
ODPOWIEDZ