Prawdopodobieństwo wypadnięcia słów
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 15 wrz 2008, o 18:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 5 razy
Prawdopodobieństwo wypadnięcia słów
Jakie jest prawdopodobieństwo, że gdy się rozsypie BRYK AUTORA, po ponownym złożeniu powstanie AUTOR BRYKA? (spacji nie bierzemy pod uwagę)
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 20 paź 2008, o 18:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Konin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 2 razy
Prawdopodobieństwo wypadnięcia słów
\(\displaystyle{ /Omega=10! : 2 = 1 814 400}\)
\(\displaystyle{ A=2}\)
\(\displaystyle{ P\left(A\right)= \frac{1}{907 200}}\)
zarówno dzielenie przez \(\displaystyle{ 2}\) jaki i \(\displaystyle{ 2}\) przy mocy \(\displaystyle{ A}\) oznacza to iz literka "A" jest podwojna.
\(\displaystyle{ A=2}\)
\(\displaystyle{ P\left(A\right)= \frac{1}{907 200}}\)
zarówno dzielenie przez \(\displaystyle{ 2}\) jaki i \(\displaystyle{ 2}\) przy mocy \(\displaystyle{ A}\) oznacza to iz literka "A" jest podwojna.