W duzym lotku podczas wypełnienie kuponu wybieramy 6 liczb z 49 jakie jest prawdopodobienstwo:
a) 3 trafien
b) 5 trafien
c) 6 trafien?
Kto pomoże??:>
W duzym lotku podczas wypełnienie kuponu wybieramy 6 liczb.
W duzym lotku podczas wypełnienie kuponu wybieramy 6 liczb.
Już ten wzór ogólny podalem w innym poście, ale pomoge.
\(\displaystyle{ P=\frac{{6 \choose i}\cdot{40 \choose 6-i}}{{49 \choose 6}}}\)
gdzie \(\displaystyle{ i-}\) to ilość trafień na kuponie do gry
Teraz juz sobie podstaw.Jak chcesz do Multi lotka to w poście("Żółte pileczki w Multi Lotku") innym na tej stronie juz publikowałem.
\(\displaystyle{ P=\frac{{6 \choose i}\cdot{40 \choose 6-i}}{{49 \choose 6}}}\)
gdzie \(\displaystyle{ i-}\) to ilość trafień na kuponie do gry
Teraz juz sobie podstaw.Jak chcesz do Multi lotka to w poście("Żółte pileczki w Multi Lotku") innym na tej stronie juz publikowałem.