Rozkład zmiennej losowej-do sprawdzenia

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
napspan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 8 lis 2007, o 21:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Rozkład zmiennej losowej-do sprawdzenia

Post autor: napspan »

Zorganizowano grę polegającą na rzucie monetą i kostką przy następującej
umowie: otrzymujemy 4 zł w przypadku pojawienia się reszki i jedynki, otrzymujemy 2 zł w
przypadku pojawienia się orła lub liczby oczek podzielnej przez dwa, w pozostałych przy-
padkach przegrywamy 3 zł (tzn. wygrywamy minus trzy złote).

i. Podać rozkład zmiennej losowej jaką jest „wygrana”,

Czy dobże to rozwiązałem


\(\displaystyle{ \left| xi ft| -3 \quad\left| 2 ft| 4 \right|}\)
\(\displaystyle{ \left| pi ft| \frac{2}{3} \quad\left| \frac{1}{4} ft| \frac{1}{12} \right|}\)

\(\displaystyle{ F(x) \begin{cases} 0 \quad x qslant -3 \\ \frac{2}{3} \quad-3qslant 2 \\ \frac{11}{12}\quad 24 \end{cases}}\)
Awatar użytkownika
abrasax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 844
Rejestracja: 20 maja 2005, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 161 razy

Rozkład zmiennej losowej-do sprawdzenia

Post autor: abrasax »

dobrze rozwiązane
ODPOWIEDZ