prawdopodobieństo istnienia równości

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
dyzzio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 10 lut 2008, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sląsk
Podziękował: 186 razy

prawdopodobieństo istnienia równości

Post autor: dyzzio »

dane są dwa takie zdarzenia \(\displaystyle{ A,B\subset\Omega}\), ze \(\displaystyle{ P(B)\leqslant\frac{1}{3}}\) i \(\displaystyle{ P(A\cap{B})\geqslant\frac{1}{10}}\). czy moze zachodzic równosc: \(\displaystyle{ P(B-A)=\frac{4}{15}}\). odpowiedz uzasadnij.
Awatar użytkownika
Janek Kos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 20 lis 2005, o 22:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 98 razy

prawdopodobieństo istnienia równości

Post autor: Janek Kos »

ODPOWIEDZ