Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
dwdmp
Użytkownik
Posty: 181 Rejestracja: 17 sty 2008, o 19:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koszalin
Post
autor: dwdmp » 8 maja 2008, o 16:53
Wiedząc, ze:
\(\displaystyle{ P(A\cap B')= P(B\cap A')}\)
\(\displaystyle{ P(A\cup B)=0,75}\)
\(\displaystyle{ P(A\cap B)=0,25}\)
Oblicz \(\displaystyle{ P(B)}\) oraz \(\displaystyle{ P(A\backslash B)}\) .
Ostatnio zmieniony 8 maja 2008, o 17:12 przez
dwdmp , łącznie zmieniany 1 raz.
Viathor
Użytkownik
Posty: 336 Rejestracja: 20 paź 2007, o 11:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 96 razy
Post
autor: Viathor » 8 maja 2008, o 17:44