zbior zdarzen elementarnych

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
cyrklu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2008, o 23:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mam Ci wyjebac

zbior zdarzen elementarnych

Post autor: cyrklu »

mam do opisania zbior zdarzen elementarnych, permutacji 5 elementow, nie pamietam jak to sie opisywalo a w zeszycie nie moge sie odnalesc :/
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

zbior zdarzen elementarnych

Post autor: Kartezjusz »

CZy nie czasem \(\displaystyle{ \omega = {(a_{1};a_{2};....);(a_{2};a_{3}...}}\)
cyrklu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2008, o 23:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mam Ci wyjebac

zbior zdarzen elementarnych

Post autor: cyrklu »

Kartezjusz pisze:CZy nie czasem \(\displaystyle{ \omega = {(a_{1};a_{2};....);(a_{2};a_{3}...}}\)


hmm od kolegi dowiedzialem sie czegos takiego, jak ktos potrafi to skorygowac albo potwierdzic poprawnosc to bardzo prosze:

\(\displaystyle{ \Omega=\{(\omega_{1};\omega_{2};...;\omega_{5}):\omega_{k}=\{a_{1};a_{2};...;a_{5}\} i;j;k={1;2;...;5} \ \omega_{i} \omega_{j} \}}\)
ODPOWIEDZ