Trzykrotny rzut monetą c.d

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
magda1592
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 21 mar 2008, o 16:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szczecinek
Podziękował: 1 raz

Trzykrotny rzut monetą c.d

Post autor: magda1592 »

Oblicz jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia trzech orłów przy trzykrotnym rzucie monetą
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1464
Rejestracja: 21 lut 2008, o 13:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cambridge / Warszawa
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 186 razy

Trzykrotny rzut monetą c.d

Post autor: tkrass »

\(\displaystyle{ \frac{1}{2} \frac{1}{2} \frac{1}{2}= \frac{1}{8}}\)

to chyba będzie tak. zakładając, że orzeł jest na dokładnie jednej stronie monety
ODPOWIEDZ