prawdopodob. otrzymania oceny conajmniej dostatecznej
-
- Użytkownik
- Posty: 120
- Rejestracja: 6 sty 2008, o 20:43
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 39 razy
prawdopodob. otrzymania oceny conajmniej dostatecznej
Student umie odpowiedziec na 30 pytan sposrod 45 zamieszczonych w zestawie egzaminacyjnym. Losuje cztery pytania. Jesli odpowie na 4 pytania otrzyma ocene bardzo dobra, jesli na 3 pytania - dobra, na 2 - dostateczna. Oblicz prawdopodobienstwo ze otrzyma ocene conajmniej dostateczna.
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
prawdopodob. otrzymania oceny conajmniej dostatecznej
Na forum znajduje się wiele podobnych zadań, skorzystaj z nich.
Przykładowe wyniki znalezione przy użyciu funkcji szukaj
1., [url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=1276]2.[/url], [url=http://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=29088]3.[/url]
Przykładowe wyniki znalezione przy użyciu funkcji szukaj
1., [url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=1276]2.[/url], [url=http://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=29088]3.[/url]
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 20 lut 2008, o 17:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: tajemnica państwowa
prawdopodob. otrzymania oceny conajmniej dostatecznej
2/3 zna, 60%
losuje dwie,
szansa na wylosowanie dwóch takich co zna to 2/3*2/3 [bo na jedną 2/3]
to by było 44,44(4)% ale niejestem pewien, żadnych wzorów nieznam czy coś.
losuje dwie,
szansa na wylosowanie dwóch takich co zna to 2/3*2/3 [bo na jedną 2/3]
to by było 44,44(4)% ale niejestem pewien, żadnych wzorów nieznam czy coś.