oblicz prawdopodobieństwo (wzory)

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
sea_of_tears
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1641
Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 548 razy

oblicz prawdopodobieństwo (wzory)

Post autor: sea_of_tears »

Oblicz \(\displaystyle{ \frac{P(B\backslash A)}{P(B)}}\)
wiedząc że \(\displaystyle{ P(A|B)=\frac{1}{3}}\)
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

oblicz prawdopodobieństwo (wzory)

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \frac{P(B/A)}{P(B)}= \frac{P(B)-P(A\cap B)}{P(B)}=1- \frac{1}{3}= \frac{2}{3}}\)
ODPOWIEDZ