Wykaż, że

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
karcia_897
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2007, o 18:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ciechanów

Wykaż, że

Post autor: karcia_897 »

Wiadomo, że
\(\displaystyle{ P(A')= 0,9}\)
\(\displaystyle{ P(A \cup B) = 0,28}\)
\(\displaystyle{ P(A' \cup B')=0,98}\).

Oblicz \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\)


Szukajcie a znajdziecie
Instrukcja LaTeX-a - wpisywanie wyrażeń matematycznych
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
Szemek
Ostatnio zmieniony 2 gru 2007, o 19:39 przez karcia_897, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Wykaż, że

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ P(A'\cap B')=P[(A\cup B)']=1-P(A\cup B)}\)
ODPOWIEDZ