[zadanie] Dany jest zbiór Z={1,2,3...n}
- My4tic
- Użytkownik
- Posty: 106
- Rejestracja: 20 sie 2004, o 00:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Source
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 1 raz
[zadanie] Dany jest zbiór Z={1,2,3...n}
Dany jest zbiór Z={1,2,3...n}. Ze zbioru wszystkich podzbiorów zbioru Z wybieramy losowo ze zwracaniem dwa zbiory Z1 i Z2. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia takiego, że oba wylosowane zbiory są rozłączne.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2005, o 00:05 przez My4tic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 27 sty 2005, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: the universe
- Pomógł: 1 raz
[zadanie] Dany jest zbiór Z={1,2,3...n}
mam problem dokladnie z takim samym zadaniem wiem ze:
\(\displaystyle{ N=2^n}\)
a dalej to nie wiem na jakas dziwna tabelke ?
\(\displaystyle{ N=2^n}\)
a dalej to nie wiem na jakas dziwna tabelke ?