Zadanie z wlasnosci prawdopodobieństwa.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
Eqauzm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 25 paź 2007, o 18:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Jork co zachwyca...
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 1 raz

Zadanie z wlasnosci prawdopodobieństwa.

Post autor: Eqauzm »

Oblicz.
P(A' ∩ B') jeśli
P(A)=0,7
P(B) = 0,6
P(A ∩ B) =0,5

mój tok myślenia :
P(A') = 0,3
P(B') = 0,4

P(A'u B') = P(A') +P(B') - P(A' ∩ B')

NIE MOGE DOJSC DO TEGO SKAD WZIąść jak to wyliczyć P(A' ∩ B')
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Zadanie z wlasnosci prawdopodobieństwa.

Post autor: arek1357 »

\(\displaystyle{ P(A'*B')=P[(A+B)']=1-P(A+B)=1-(P(A)+P(B)-P(A*B))}\)
ODPOWIEDZ