Ile istanieje cyfr 4-cyfrowych ..... ??

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
kotek2070
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 26 lis 2006, o 14:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 22 razy

Ile istanieje cyfr 4-cyfrowych ..... ??

Post autor: kotek2070 »

1. Ile istnieje liczb 4-cyfrowych zapisanych za pomocą różnych cyfr?

2. Na ile sposobów można rozdzielić 3 bilety do kina wśród uczniów 20-osobowej klasy ?
Awatar użytkownika
doliva
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 156
Rejestracja: 19 kwie 2006, o 19:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 33 razy

Ile istanieje cyfr 4-cyfrowych ..... ??

Post autor: doliva »

1.\(\displaystyle{ 10^{4} - 9^{3}}\)

2. \(\displaystyle{ \frac{10!}{3! (10-3)!}}\)
*Kasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2826
Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin/warszawa
Podziękował: 62 razy
Pomógł: 482 razy

Ile istanieje cyfr 4-cyfrowych ..... ??

Post autor: *Kasia »

Ad 1
\(\displaystyle{ 9\cdot 9\cdot 8\cdot 7=4536}\)
ODPOWIEDZ