Majac dane...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
slash_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 paź 2007, o 14:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ino
Podziękował: 7 razy

Majac dane...

Post autor: slash_ »

Majac dane P(A)=0,9 P(B/A')=0,75 P(B/A)=0.95 oblicz P(B).
jovante
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 204
Rejestracja: 23 cze 2007, o 14:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 56 razy

Majac dane...

Post autor: jovante »

\(\displaystyle{ P(B)=P(B|A')P(A')+P(B|A)P(A)=P(B|A')(1-P(A))+P(B|A)P(A)}\)
slash_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 paź 2007, o 14:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ino
Podziękował: 7 razy

Majac dane...

Post autor: slash_ »

dzieki:)
ODPOWIEDZ