Zdarzenie A zawiera się w zdarzeniu B, P(A) = \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\) i P(B)= \(\displaystyle{ \frac{4}{5}}\). Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń A\(\displaystyle{ \bigcup}\)B oraz BA.
Bardzo proszę o pomoc.
oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń
- Undre
- Użytkownik
- Posty: 1430
- Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UĆ
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 92 razy
oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń
\(\displaystyle{ A \bigcup B = B}\) ponieważ \(\displaystyle{ A B}\)
zaś \(\displaystyle{ B \setminus A = \frac{4}{5} - \frac{1}{2} = \frac{3}{10}}\)
dobrze ?
zaś \(\displaystyle{ B \setminus A = \frac{4}{5} - \frac{1}{2} = \frac{3}{10}}\)
dobrze ?