P(A')/P(A)=4

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Paulina892007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 10 paź 2007, o 17:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Stalowa Wola

P(A')/P(A)=4

Post autor: Paulina892007 »

oblicz prawdopodobieństwa zdarzenia A, jeśli:
\(\displaystyle{ \frac{P(A')}{P(A)}}\)=4
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, o 10:36 przez Paulina892007, łącznie zmieniany 1 raz.
soulofsunrise
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 6 paź 2007, o 20:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 1 raz

P(A')/P(A)=4

Post autor: soulofsunrise »

P(A')=1-P(A)

podstawisz i po sprawie


P(A)= 1/5

POZDRAWIAM
ODPOWIEDZ