Czas zatrzymania - całka stochastyczna

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
royal111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 3 sty 2018, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Czas zatrzymania - całka stochastyczna

Post autor: royal111 »

Witam,

Bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem

Niech \(\displaystyle{ F_t=\sigma\{sX : s \leq t\}}\) gdzie zmienna losowa \(\displaystyle{ X}\) ma rozkład \(\displaystyle{ P\{X = \pm 1\}=\frac12}\) oraz niech \(\displaystyle{ T = \inf \{t>0 : tX > 0\}}\). Sprawdzić, czy \(\displaystyle{ T}\) jest czasem zatrzymania.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2018, o 18:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ