Odchylenie w rozkładzie normalnym 100 rzutów monetą

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
Borneq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 247
Rejestracja: 23 lip 2010, o 07:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: geo:lat=0 geo:lon=0
Podziękował: 13 razy

Odchylenie w rozkładzie normalnym 100 rzutów monetą

Post autor: Borneq »

\(\displaystyle{ f_{\mu, \sigma}(x) = {1 \over \sigma\sqrt{2\pi} }\,\exp\left(\frac {-(x-\mu )^2} {2\sigma^2}\right)}\)
Czy \(\displaystyle{ \sigma}\) równe jest \(\displaystyle{ 5}\)? Zawsze pół pierwiastka z \(\displaystyle{ n}\)?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2018, o 22:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
ODPOWIEDZ