Witam. Proszę o sprawdzenie, czy dobrze rozwiązałem zadanie.
Wyznaczyć rozkłady zmiennych losowych \(\displaystyle{ X}\) i \(\displaystyle{ Y}\) typu skokowego wiedząc że:
\(\displaystyle{ \phi _{x}(t)= \frac{1}{2}+ \frac{1}{9-7e ^{-6it} }}\)
\(\displaystyle{ = \frac{1}{2}+ \frac{1}{9} \cdot \frac{1}{1- \frac{7}{9}e ^{-6it} }= \sum_{k=0}^{ \infty } \frac{1}{9 ^{k+1} } \cdot e ^{-6itk} + \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ P[X=k]= \frac{1}{9 ^{k+1} }}\)
Rozkład zmiennych, sprawdzenie zadania
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 sty 2018, o 18:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Rozkład zmiennych, sprawdzenie zadania
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, o 18:26 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Symbol mnożenia to \cdot.