Nietypowa wartość oczekiwana do obliczenia

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
abcdqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 2 gru 2017, o 18:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy

Nietypowa wartość oczekiwana do obliczenia

Post autor: abcdqwe »

\(\displaystyle{ E\left( 2^{X} \cdot \sqrt{Y} \right)}\)

Z zadania wyszło mi, że \(\displaystyle{ EX = 0,2}\) , a \(\displaystyle{ EY = 1,5}\) . Czy żeby obliczyć powyższą wartość muszę zrobić to tak: \(\displaystyle{ 2^{ \frac{1}{5} } \cdot \sqrt{1 \frac{1}{2} }}\) ?
Ostatnio zmieniony 7 gru 2017, o 21:53 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: Nietypowa wartość oczekiwana do obliczenia

Post autor: leg14 »

Nie. Wygląda na to, że trochę treści brakuje.
ODPOWIEDZ