Mam pewne dane, zmiany cen.
Jako stan I, stan wzrostu (w poprzednim, jak i w następnym dniu zanotowano wzrost cen) \(\displaystyle{ P=0,3}\)
Stan II, stan spadku (w poprzednim dniu, jak i następnym zanotowano spadek)
\(\displaystyle{ P=0,2}\)
Stan III, stan ze spadku do wzrostu ( poprzedni dzień- spadek, następny- wzrost)
\(\displaystyle{ P=0,25}\)
Stan IV, stan ze wzrostu do spadku (poprzedni dzień- wzrost, następny- spadek)
\(\displaystyle{ P=0,27}\)
Jak teraz mając te dane zrobić macierz przejścia?
Proszę o pomoc