Skonstruować zmienną losową

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
vozn1akhero
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sty 2017, o 14:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pomorskie

Skonstruować zmienną losową

Post autor: vozn1akhero »

Skonstruować zmienną losową Z która przyjmuje 3 wartości i podać jej rozkład prawdopodobieństwa. I poproszę objaśnić o co tu w ogóle chodzi, nie ogarniam tego(((
miodzio1988

Skonstruować zmienną losową

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ P(x=e)=0, P(X=4038383)=0, P(X=0)=1}\)

proszę
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Skonstruować zmienną losową

Post autor: leg14 »

Przydaloby sie podac jakas przestrzen probabilistyczna.
vozn1akhero
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sty 2017, o 14:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pomorskie

Skonstruować zmienną losową

Post autor: vozn1akhero »

miodzio1988 pisze:\(\displaystyle{ P(x=e)=0, P(X=4038383)=0, P(X=0)=1}\)

proszę
czy mógłby Pan krótko objaśnić dlaczego tak?
miodzio1988

Skonstruować zmienną losową

Post autor: miodzio1988 »

Losowe wybrane różne wartości, zadanie jest losowe i mało doprecyzowane, więc taka też może być odpowiedź
ODPOWIEDZ