probabilistyka, prawdopodobieństwo

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
MonikaPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 8 sty 2017, o 15:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

probabilistyka, prawdopodobieństwo

Post autor: MonikaPL »

Prawdopodobieństwo.Wybieramy jeden z punktów (1,0,0), (0,1,0), (0,0,1), (1,1,1)
z jednakowymi prawdopodobieństwami.

Xk= 1, jeżeli k−ta współrzędna=1
Xk= 0, jeżeli k−ta współrzędna=0

Sprawdź, czy EX1X2X3=EX1X2X3
miodzio1988

probabilistyka, prawdopodobieństwo

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ EX1X2X3=EX1X2X3}\)
No ten warunek jest oczywisty jak \(\displaystyle{ x=x}\)
ODPOWIEDZ