Wektor losowy, zbieżność

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Damiano
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 6 sty 2007, o 16:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pleszew/Wroclaw
Pomógł: 5 razy

Wektor losowy, zbieżność

Post autor: Damiano »

Wektor losowy \(\displaystyle{ (X,Y)}\) ma stałą gęstość na zbiorze ograniczonym krzywymi \(\displaystyle{ y=-1,x=-1,y=2-x.}\)
Sprawdzić czy\(\displaystyle{ X}\)i \(\displaystyle{ Y}\) są zbieżne.

dziekuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2007, o 11:13 przez Damiano, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ