znaleźć rozkład łączny

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
gienia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 339
Rejestracja: 25 lip 2014, o 16:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 243 razy

znaleźć rozkład łączny

Post autor: gienia »

Znaleźć rozkład łączny \(\displaystyle{ \left(Y_1,Y_2\left)=\left(\left(X_1+X_2\right)\sqrt{2},\left(X_1-X_2\right)\sqrt{2}\right)}\), jeśli

\(\displaystyle{ \left(X_1, X_2 \right) \sim \left(0, \left[\begin{array}{cc}1&0\\0&4\end{array}\right]\right)}\)


Nie umiem.
ODPOWIEDZ